Μετά από δύο χρόνια επιτυχούς συνεργασίας, οι Twitter και Microsoft αποφάσισαν να συνεχίσουν μαζί παρέχοντας realtime αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης Bing, σε αντίθεση με τη Google που δεν ανανέωσε τη συνεργασία ελέω Google+. Η δημοσιοποίηση της νέας συνεργασίας έγινε μέσα από διάλογο των δύο πλευρών στο Twitter…

 

twitter-bing

Τα 10 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως έχει ξεπεράσει το Google+ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, "απειλώντας" -κατά πολλούς- το facebook και το twitter.
Ακόμα δε ξεκίνησε καλά- καλά τη λειτουργία του το κοινωνικό δίκτυο του διαδικτυακού κολοσσού της
Google και καταμετρά, σύμφωνα με τα πρώτα καταγεγραμμένα στοιχεία, τους 10 εκατομμύρια χρήστες.

Οι χρήστες των social media φαίνεται πως επιζητούσαν κάτι νέο και όπως αποδεικνύουν τα πρώτα στοιχεία, μάλλον το βρήκαν στην για την ώρα beta (δοκιμαστική) εφαρμογή του Google+.

H τόσο μεγάλη αύξηση χρηστών μέσα σε δεκαoκτώ μόλις μέρες, (από τις 28.06) είναι πραγματικά εντυπωσιακή σύμφωνα με τους αναλυτές, την ώρα μάλιστα που οι ίδιοι κάνουν λόγο για διπλασιασμό των 10 εκατ. χρηστών μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τι είναι το Google+

To Google+ είναι η δυνατότητα που δίνει η Google σε όλους όσους έχουν ένα gmail λογαριασμό, να δημιουργήσουν κύκλους επαφών και να μοιράζονται μαζί τους σκέψεις, φωτογραφίες, ιδέες, προτάσεις.

 

google-plus-growth

Η Sophos, γνωστή για τις υπηρεσίες antivirus και τις στατιστικές αναλύσεις σχετικά με θέματα ασφάλειας στο Internet, ανακοίνωσε ότι καθημερινά περίπου 600.000 log-ins γίνονται με άγνοια των χρηστών, δηλαδή οι λογαριασμοί τους έχουν “πειραχτεί”.

Γι’ αυτό το λόγο, η Facebook ανακοίνωσε δύο νέες λειτουργίες ασφαλείας, την Trusted Friends και το App Passwords, με την πρώτη να βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία εδώ και περίπου δύο μήνες (προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει στα τέλη Αυγούστου με επιτυχία).

Το Trusted Friends απευθύνεται σε όσους έχουν διαπιστώσει ότι δεν μπορούν να μπουν πλέον στο λογαριασμό τους, επειδή δεν αναγνωρίζεται το email ή το password τους. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, θα ζητηθεί από το χρήστη να επιλέξει τρεις έμπιστους φίλους του (από το Facebook), στους οποίους θα αποσταλεί email με έναν 4ψήφιο κωδικό.

 

facebook hacked

Πρόσθετες πληροφορίες